BV Specialist

6 aandachtspunten bij internationale zendingen

6 aandachtspunten bij internationale zendingen

Geplaatst op

Bij het internationaal verzenden van producten moet met veel zaken rekening worden gehouden, omdat de procedures veel complexer zijn dan bij nationale zendingen. Er zijn veel extra douanevoorschriften die moeten worden nageleefd en een hoeveelheid papierwerk dat moet worden ingevuld. Bovendien moet je ook rekening houden met de verzendkosten en de tijd die het zal duren voor de zending om de beoogde bestemming te bereiken.

 

1. Nationale regelgeving

Het allereerste waar je rekening mee moet houden wanneer je zendingen verstuurt, is de regelgeving. Alle producten die internationaal worden verzonden, ongeacht het medium van verzending, hebben douane papieren nodig. Je bent vaak verplicht twee douaneformulieren in te vullen, een voor het land waar je woont en een voor het land waarnaar het product wordt verzonden.

 

2. Douane tarieven

Wanneer producten internationaal worden verzonden, wordt een tarief in rekening gebracht door de douane. Afhankelijk van de waarde van het product en het land waar het naartoe wordt verzonden, varieert deze prijs sterk. Controleer van tevoren het tarief van het land van bestemming.

 

3. Verzendingstarief

De totale kosten zijn inclusief de verzendkosten van een pakket die door de koeriersdienst in rekening worden gebracht en eventuele andere extra vrachtkosten die van toepassing zijn op bepaalde producten. Bedrijven die zendingen naar specifieke landen aanbieden, hebben waarschijnlijk andere prijzen dan bedrijven die wereldwijd leveren.

 

4. Verpakking

Afhankelijk van het land waar je zending naartoe wordt verzonden, dien je de verpakking overeenkomstig te behandelen. De goederen moeten zorgvuldig worden verpakt en nauwkeurig worden geadresseerd. Verschillende bedrijven zijn gespecialiseerd in internationale zendingen.

 

5. Middel van transport

Internationaal transport gaat hoofdzakelijk via vliegtuig of boot. Drie dingen moeten hier worden overwogen; tijd, kosten en product. Luchtvracht is de snelste maar ook duurste methode. Zeevracht daarentegen is heel betaalbaar, maar neemt veel meer tijd in beslag. Zeevracht is daardoor vaak niet geschikt voor kwetsbare of verse producten.

 

6. Verzekering

De kans op schade is aanwezig bij internationale zendingen. Daarom is het veel veiliger om je zending te verzekeren voor schade en ongelukken, vooral als deze zeer waardevol is. Het kan problemen voorkomen, ook als de beoogde ontvanger het pakket nooit ontvangt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden