Er zijn tal van functies te vervullen met een diploma Nederlands onder de arm. We nemen in deze blog een aantal gangbare met je door. Zo is het makkelijker voor jou om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Wellicht kom je een functie tegen waarvan je nooit had verwacht dat je die met een studie Nederlands zou kunnen vervullen. Lees snel verder in deze blog en doe je voordeel met de informatie. 

Redactiewerk bij een marketingbureau

Met een studie Nederlands is het mogelijk om aan de slag te gaan bij een marketingbureau, zeker om hier de redactionele werkzaamheden te vervullen. Dit bestaat onder andere uit het controleren van teksten van schrijvers en het doen van suggesties voor een betere stijl van schrijven. Wanneer het marketingbureau naast offline ook online teksten produceert, dan is het goed om jezelf te bekwamen in het SEO-schrijven van teksten. Een van de aspecten van deze manier van schrijven is het benadrukken van sleutelwoorden, die dan door de tekst heen met kleine variaties herhaald. Meer informatie daarover vind je online en bij je toekomstige werkgever.

Redactiewerk bij een overheidsdienst

Ook bij een overheidsdienst is het belangrijk dat er redactioneel werkplaats vindt. Deze werkzaamheden kunnen samengaan met een communicatieve rol, bijvoorbeeld die van persvoorlichter. Steeds meer zijn sociale media belangrijk voor overheidsdiensten om de burger te kunnen informeren. Ook worden er persberichten uitgevaardigd door overheidsdiensten. De klassieke en nieuwe media zijn gebaat bij teksten in correct Nederlands. Met je studie Nederlands kun jij daarvoor zorgen.

Voor de klas staan

Een andere belangrijke functie die je kan vullen wanneer je een studie Nederlands gedaan hebt, is natuurlijk het voor de klas staan als leraar Nederlands. Vaak kun je daarnaast ook andere vakken geven, zoals maatschappijleer. Het is mogelijk om via metafooronderwijs.nl te reageren op vacatures voor docent Nederlands (overigens ook voor het vak Engels). Je kunt dan in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of het volwassenenonderwijs aan de slag. Ze helpen je graag een baan in het onderwijs te vinden. Je kunt daar als uitzendkracht aan het werk, gedetacheerd worden, maar ook als zzp’er aan de slag gaan. Neem contact met hen op, ze helpen je snel verder op weg. Kijk naar hun vacature docent nederlands.