BV Specialist

De invloed van de digitalisering op bedrijven

De invloed van de digitalisering op bedrijven

Geplaatst op

Technologie ontwikkelt zich met exponentiële snelheid. Iedereen wordt meegesleurd in een vloedgolf van vooruitgang. Wanneer we alleen al kijken naar de vooruitgang die wij als westerse maatschappij de afgelopen 10 jaar geboekt hebben, begint het ons te duizelen. De sprongen die we op het vlak van bereikbaarheid en tijdsefficiëntie gemaakt hebben zijn misschien wel de grootste. De grote digitalisering die hier aan ten grondslag ligt heeft ook invloed gehad op het bedrijfsleven. Technologie heeft alle aspecten van business veranderd.

Mobiliteit

Een bedrijf is vanaf bijna elke locatie te runnen dankzij onze smartphones en laptops. Sales, content marketing en klantenrelaties zijn uit te voeren met een enkele druk op de knop. Dit geldt niet alleen voor bedrijven maar ook voor de klant. De Millenials gebruiken hun mobiele telefoon voor winkelen, het vinden van locaties, sociale relaties en ontmoeten van nieuwe mensen.

De cloud

Virtualisatie, het proces waarin een computer via software nagebootst wordt, wordt verder uitgebreid door middel van ‘de cloud.’ De cloud is het gebruik van servers van derde partijen via het internet. Dit biedt de mogelijkheid om gebruikt te maken van een groot scala aan datapakketten voor het optimaliseren van dataverwerking, maar geeft ook een back-up wanneer de server van een bedrijf crasht. De cloud draagt daarnaast bij aan de mobiliteit waarover in de vorige paragraaf gesproken werd.

Invloed kostenefficiëntie

Het produceren van nieuwe software om bepaalde processen beter te laten lopen is een stuk eenvoudiger geworden. Dit komt doordat de software die hier voor gebruikt wordt makkelijk en toegankelijk is geworden. Waar computerprogramma’s in de jaren ’90 nog door een groot en geleerd team gecreëerd werden door middel van zware computer, kan een eerstejaars student met een beetje verstand van ICT al nieuwe software op de markt brengen. Dit heeft voor de grote bedrijven die in het verleden een monopolie op de softwaremarkt hadden ook een nadeel: de concurrentie wordt met de dag hoger door de huis-tuin-en-keuken-ICT’ers.

De ontwikkeling van de technologie gaat de komende tijd niet afremmen. Bedrijven moeten zich aanpassen aan deze verandering om het hoofd boven te kunnen houden. Je hoeft als bedrijf niet helemaal opnieuw te beginnen: je moet begrijpen hoe de technologie bedrijf beïnvloedt en hier op inspelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden