Bij het ondernemer zijn komen een hoop dingen kijken. Zo ben je continu bezig met je zaak, maar ook met alles daar omheen. Daarom is het fijn als je goed geïnformeerd bent en niet voor verassingen komt te staan. Het gebruik van de juiste specialisten helpt hierbij, zoals bijvoorbeeld een advocaat en een accountant.

 Geschillen met personeel

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een medewerker niet meer goed functioneert of er andere dingen zijn voorgevallen waardoor hij of zij de functie niet meer kan uitvoeren. Een advocaat kan helpen met het opstellen van documenten, zoals een concurrentiebeding waardoor jouw werknemers niet zomaar jouw ideeën gebruiken bij de concurrent maar ook met het informeren van de ondernemer bij het ontslaan van personeel.

Opmaken van contracten

Omdat jij veel meer gericht bent op het bedrijf en niet de juiste kennis hebt van het opmaken van contracten kun je hiervoor een advocaat contractenrecht inschakelen. De inhoud van de contracten dient duidelijk en foutloos te zijn. Er zijn talloze contracten met verschillende clausules waar de meeste ondernemers niets vanaf weten. Dit kan later nadelig uitpakken.

Eenmanszaak, B.V. of toch een V.O.F

Bij het opzetten van een onderneming is het belangrijk een rechtsvorm te kiezen. De rechtsvorm bepaald welke voordelen je bijvoorbeeld belastingtechnisch heeft. Een advocaat kan hierin adviseren en helpen bij het kiezen van een rechtsvorm. Als er bijvoorbeeld sprake is van overname van een ander bedrijf is het altijd verstandig om een advocaat in de arm te nemen. Dit zijn complexe procedures waarbij juridische kennis is vereist.

De nieuwe privacywetgeving

Sinds 25 mei 2018 is de wetgeving omtrent privacy veranderd. Het opslaan van gegevens van website bezoekers kan niet zomaar meer worden opgeslagen. En bezoekers moeten vrij zijn om te kiezen welke gegevens worden opgeslagen. Omdat dit soort dingen vaak ingewikkeld zijn kun je voor zulke zaken ook bij je advocaat terecht voor juridisch advies.