BV Specialist

Hoe begin je een webshop?

Hoe begin je een webshop?

Geplaatst op

Steeds meer mensen kopen producten online. Dat biedt ook voor jou kansen om een webshop te beginnen. Je kunt zelf een webshop bouwen, of er een laten maken. De kosten om een webshop te beginnen zijn relatief laag en je kunt een webshop makkelijk combineren met een baan. Hoe begin je een webshop? We leggen het je hieronder uit.

Kies je doelgroep

Voordat je begint met je webshop denk je allereerst goed na over welke producten je wilt verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld zelfgemaakte producten verkopen, maar je kunt ook producten inkopen en verkopen. Kies je voor een nichemarkt of ga je voor een breed assortiment. Kun je niet zo veel tijd in je webshop stoppen dan kun je je assortiment het beste klein houden. Zorg dat je origineel product verkoopt of dat je iets anders doet dan je concurrenten. Doe onderzoek naar je doelgroep en kijk wat zij belangrijk vinden. Kijk ook waar je doelgroep online te vinden is.

Webwinkel Software

Als je weet wie je doelgroep is en wat je gaat verkopen ga je verder met het bepalen van het soort webwinkelsoftware dat je wil gebruiken. Er zijn meerdere mogelijkheden. Je kunt allereerst kiezen voor een open source pakket zoals WordPress. Je bent flexibel in de mogelijkheden want WordPress kun je makkelijk uitbreiden. Erg handig als je later je webshop wilt uitbreiden. Als je zelf over de kennis beschikt kun je makkelijk zelf een WordPress webshop in elkaar zetten. Heb je hier geen tijd voor of beschik je niet over voldoende kennis kies dan liever voor een WordPress specialist van Nordique. Zo heb je binnen de kortste keren je webshop klaar staan.

Webwinkelsysteem

In plaats van open source software kun je ook kiezen voor een webwinkelsysteem. Er zijn verschillende aanbieders die je met elkaar kunt vergelijken. Het nadeel van een webwinkelsysteem is vaak dat het minder uitbreidbaar is en dat de kosten hoger zijn. Met een webwinkelsysteem ben je wel sneller up en running, maar je bent volledig afhankelijk van de leverancier als het gaat om functionaliteiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden