BV Specialist

Hoe start je een BV met de juiste merknaam?

Hoe start je een BV met de juiste merknaam?

Geplaatst op

1. Zoek een markante en onderscheidende merknaam. De naam van je bedrijf is het uithangbord van je onderneming en een belangrijk aanknopingspunt voor je merkbekendheid. Kies daarom een sterke en herkenbare naam die bij je bedrijfsidentiteit past.

2. Zorg ervoor dat de naam van je bedrijf legaal is. Als je een BV opricht, moet je de juiste merknaam registreren bij het Benelux-merkenbureau. Dit voorkomt dat andere bedrijven jouw naam gebruiken en zorgt ervoor dat jij als enige rechten hebt op deze naam.

3. Maak een goede logo. Een sterk logo is onmisbaar voor een succesvolle merknaam. Het logo geeft je bedrijf een professionele uitstraling en zorgt ervoor dat je herkenbaar bent in de markt. Een goed logo maakt ook deel uit van een sterk merkimago, dus zorg ervoor dat het aansluit bij de identiteit van je bedrijf.

4. Zorg ervoor dat de naam van je bedrijf op alle communicatiemiddelen staat. Zorg ervoor dat de naam van je bedrijf op alle communicatiemiddelen, zoals website, visitekaartjes, briefpapier en advertenties, staat. Dit versterkt je merkbekendheid en zorgt ervoor dat mensen gemakkelijk contact met je kunnen opnemen.

Wat is een merknaam?

Een merknaam is een unieke naam of identiteit die aan een bedrijf, product of dienst wordt toegekend. Het kan worden gebruikt om de herkenbaarheid en het imago van het bedrijf te vergroten. Merknamen kunnen ook helpen om de loyaliteit van klanten te vergroten en hen te stimuleren meer te kopen.

De voordelen van een goede merknaam?

Een goede merknaam kan jouw bedrijf vooruithelpen en het vertrouwen van jouw klanten vergroten. Het kan je helpen bij het bouwen van een sterke reputatie en het onderscheiden van jouw bedrijf van de concurrentie. Een goede merknaam kan je ook helpen bij het genereren van meer verkeer naar jouw website en het verhogen van jouw verkoopaantallen.

Een BV in combinatie met product

Dit is een belangrijke vraag, want het kan namelijk zo zijn dat je jouw merknaam niet kunt gebruiken als bedrijfsnaam. Zo mag je bijvoorbeeld niet de merknaam van Coca Cola gebruiken als bedrijfsnaam. Dit is wel toegestaan als je ervoor kiest om de bedrijfsnaam te registreren als merk. Je doet dit door een merkaanvraag te doen bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP). Als je een aanvraag heeft ingediend, dan kunt je deze na drie maanden bij het BOIP laten registreren. Alleen als je over een officiële registratie beschikt, bent je er zeker van dat je de bedrijfsnaam mag gebruiken. Dit is belangrijk, want anders loopt je het risico op hoge boetes of schadevergoedingen.

Wat zijn de kosten voor het laten registeren?

Hoeveel geld dit gaat kosten hangt af van verschillende factoren. Ontdek hiervoor meer op Brandio!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden