Gaat het goed met jouw bedrijf? Zitten omzet en winst in de lift en ben je er aan toe om de volgende stap te zetten? Het overnemen van een ander bedrijf kan dan een uitstekende stap zijn in het verder realiseren van je doelen. Een ander bedrijf overnemen, is echter een ingewikkelde operatie. Je doet daarmee wellicht wel de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf. Een investering waaraan risico’s verbonden zijn. De juiste specialist in de arm nemen voor hulp bij een bedrijfsovername, biedt maximale kans op succes.

Alles begint met een goed advies

Wellicht heb je al een overname target op het oog. Hoe weet je nu zeker dat dit de juiste partij is om over te nemen? Win advies over bedrijfsovername in. Je beschikt ongetwijfeld over de kennis om in te schatten of het overnemen van de beoogde partij waarde toevoegt aan je organisatie. Maar hoe zit het met alle randvoorwaarden? Waar moet je op letten bij het maken van een deal? Alles begint met een goed advies. Een professional die regelmatig te maken heeft met bedrijfsovernames, weet precies waar je op moet letten. Hij of zij kan je op de mogelijke problemen wijzen, maar ziet misschien ook nog mogelijkheden die jij over het hoofd had gezien. En zoals met alle dingen geldt dat twee meer weten dan één.

Boekenonderzoek

Als buitenstaander kun je nooit met zekerheid zeggen hoe een bedrijf er financieel voor staat. Met andere woorden: alleen met goed due diligence onderzoek verkrijg je zekerheid over de financiële positie van een potentieel over te nemen partij. Met due diligence onderzoek voorkom je dat je tijdens de overname of achteraf wordt verrast door financiële problemen. Alle risico’s en eventuele problemen en uitdagingen worden met het onderzoek in kaart gebracht. Het vormt een belangrijke check om te bepalen of een overname echt de moeite waard is.