Letselschade op de werkvloer, dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Wanneer dit het geval is, dan zijn er eigenlijk alleen maar verliezers. Juist daarom is het als ondernemer zeer belangrijk dat je zorgt voor een veilige werkomgeving. Ga in ieder geval nooit aan de slag met personeel als er sprake is van een omgeving waarin gemakkelijk ongelukken kunnen gebeuren. Verdiep je goed in de ARBO wetgeving en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Heb je alles netjes voor elkaar en kan je medewerkers een veilige werkplek bieden? Dan pas is het tijd om personeel aan te nemen. Helaas is dit niet voor ieder bedrijf helemaal duidelijk en kiezen veel bedrijven om dit andersom te doen.

Wat te doen bij letselschade op het werk?

Heb jij alles netjes voor elkaar en heb je je gehouden aan de arbowetgeving, maar is er alsnog een ongeluk gebeurd op het werk? Dan is de kans groot dat dit zal eindigen in een rechtszaak. Is een medewerker bijvoorbeeld verongelukt en moet deze nu een hand missen? Dan is het niet meer dan logisch dat de medewerker hiervoor een schadevergoeding wilt hebben. De medewerker zal een letselschade specialist in de arm nemen en deze zal bepalen welke vergoeding hier het beste bij past. Dit zal bepaald worden op basis van verschillende factoren en onderstaand gaan we je hier meer over vertellen.

Waar kijkt de letselschade specialist naar?

Een letselschade specialist zal naar verschillende factoren kijken. In de eerste plaats wordt er natuurlijk gekeken naar de fysieke schade die is aangericht. Heeft iemand bijvoorbeeld zijn hand verloren? Dan is het voor diegene niet meer mogelijk om te werken. Dit kan weer leiden tot mentale schade. Net als dat veel sporten bijvoorbeeld ook niet meer mogelijk zijn om te beoefenen. Hierdoor kan de medewerker last krijgen van behoorlijk wat mentale problemen. 

Nadat de letselschade specialist heeft bepaald wat voor vergoeding de medewerker hoort te krijgen, zal dit worden voorgelegd in de rechtszaak. Uiteindelijk zal de rechter bepalen wat een gepaste vergoeding is en zullen medewerker en werkgever tot een oplossing komen.