BV Specialist

Met deze tips kun je de administratie van salarissen automatiseren

Met deze tips kun je de administratie van salarissen automatiseren

Geplaatst op

Een salarisadministratie is niet alleen belangrijk voor jezelf als ondernemer maar het is ook essentieel voor je werknemers. De werknemers willen graag op tijd hun salaris maar ze willen ook dat het salaris klopt. Je wilt als ondernemer toch graag dat je werknemers niet weglopen. Een salarisadministratie bijhouden hoeft niet meer ingewikkeld te zijn.

Zet een salarisadministratiesoftware aan het werk

Tegenwoordig is het gemakkelijk om de salarissen van je werknemers bij te houden. Dat kan je doen door een salarisadministratiesoftwareprogramma. Het programma zal automatisch het bijhouden. Het programma blijft altijd up to date. Wil je een kloppende loonstrook dan hoef je alleen maar op een knop te drukken.

De loonstrook wordt klaargezet in een portal voor je werknemer. De werknemer kan dan meteen inzien of het klopt. Je kunt zelfs betaalbestanden automatisch laten klaarzetten zodat hier ook niets mis mee gaat. Een salarisadministratie software zorgt ervoor dat je werknemers op tijd hun loonstrook krijgen en hun geld. Heb je een betere versie van salarisadministratie software dan kan die automatisch controleren of nog alles klopt. Wanneer dat niet zo is dan geeft de software hier melding van.

Online samenwerken met je accountant

Je kunt voor de veiligheid de accountant laten meekijken. Dat kun je doen als een extra controle of alles goed is maar ook wanneer je het toch uit handen wilt geven omdat je te weinig tijd hebt. Je kunt de accountant een veilige toegang geven tot je salarisadministratie. Samen zie je vaak meer als alleen. Er kan altijd wat misgaan maar zo weet je zeker dat je werknemers op tijd hun loon ontvangen.

De werknemers een online self service portal laten gebruiken

De werknemers kunnen het nu ook zelf regelen. Je kunt als werkgever zorgen voor een online self service portal met de bijbehorende app. Je geeft dat aan jouw werknemers. Via deze app kunnen ze alles zien maar ook kunnen ze op de app laten weten wanneer ze verlof willen hebben. De werknemers kunnen in de app ook aangeven wanneer ze ziek zijn. Het gaat eenvoudig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden