BV Specialist

Nederlandse BV’s en het buitenland

Nederlandse BV’s en het buitenland

Geplaatst op

De geschiedenis van Nederland staat vol met bedrijven die over de grenzen kijken. Enorme multinationals zoals Ahold, Unilever en KLM-Air France zijn natuurlijk bekende voorbeelden. Desalniettemin kun je naast beursgenoteerde naamloze vennootschappen, ook legio besloten vennootschappen vinden van Nederlandse bodem die in het buitenland actief zijn of veel klanten hebben buiten Nederland. In deze blog noemen we een aantal inspirerende bedrijven die van oorsprong uit Nederland komen en internationaal concurreren.

Kenz Figee Group B.V.

Kenz Figee is gespecialiseerd in de offshore. Concreet is het bedrijf actief met het bouwen en onderhouden van hijskranen en andere offshore oplossingen. Het bedrijf kent zijn oorsprong in Haarlem en heeft nu vestigingen in de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en Singapore.

Van der Valk Hotels & Restaurants B.V.

Van der Valk Hotels & Restaurants is bij velen wel bekend. De keten van Gerrit van der Valk werd opgericht in Voorschoten (Zuid-Holland) in 1939. Nu, bijna 80 jaar later, heeft het familiebedrijf bijna honderd vestigingen in Europa en daar buiten, namelijk:

  • 68 vestigingen in Nederland
  • 13 in Duitsland
  • 9 in België
  • 3 in Frankrijk
  • 1 in Spanje
  • 1 in Florida (Verenigde Staten van Amerika)
  • 1 op Aruba
  • 1 op Bonaire
  • 1 op Curaçao

Fokker Services B.V.

Fokker Services B.V. is een besloten vennootschap dat is ontstaan uit een vraag vanuit de markt naar onderhoud en informatievoorziening met betrekking tot vliegtuigen van de fabrikant Fokker. De firma Fokker was lange tijd een grote naam in de aviatiekwereld. Deze Nederlandse onderneming bouwde voor diverse overheden en bedrijven verschillende vliegtuigen voor zowel goederenvervoer als personenvervoer. Toen het bedrijf failliet ging in de jaren ’90 vlogen er echter nog veel Fokker-vliegtuigen. Om bedrijven en overheden te ondersteunen met informatie voor deze vliegtuigen, heeft Fokker Services B.V. een groot internationaal klantenbestand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden