BV Specialist

Online therapie

Online therapie

Geplaatst op

Als je om een bepaalde reden therapie nodig hebt om te werken aan je herstel, zoek je een psycholoog of therapeut in de buurt. Jouw huisarts kan daar een adviserende rol in spelen. Hij kent vast iemand die past bij jou en bij datgene waaraan je gaat werken. Het wordt echter een stuk lastiger als je niet zomaar een psycholoog kunt bezoeken. Denk hierbij aan de situatie dat je niet zo makkelijk uit huis kunt of zelfs aan huis gebonden bent. Misschien vind je het ook (nog) een te grote stap, bijvoorbeeld omdat je je schaamt voor waar je in terecht bent gekomen. Soms kan je simpelweg niet naar een psycholoog omdat je tijdelijk ver van huis verblijft. Hoe handig is het dan om online begeleiding te krijgen van een ervaren psycholoog of therapeut?

Het succes van online therapie

Van de ene kant is online therapie nog redelijk nieuw, van de andere kant is ook al bewezen dat het effectief is. Daar moet wel bij worden vermeld dat dit vooral geldt voor mensen met wat lichtere, dus niet hele zware klachten. Feit dat is sommige mensen ook makkelijker communiceren via een scherm dan rechtstreeks hun gevoelens delen met een therapeut. Het voordeel van online therapie is tevens dat je altijd online je dossier kan inzien. Dat betekent dat je ook altijd kan nalezen wat er is besproken en afgesproken. Online therapie werkt vooral goed bij behandelingen die bestaan uit een aantal sessies. Met vijf tot acht gesprekken zijn bepaalde klachten al goed te behandelen en heeft de cliënt tools om anders om te gaan met wat er speelt.

Hoe werkt online therapie?

Eigenlijk werkt online therapie exact hetzelfde als in de situatie dat je in dezelfde ruimte bent met jouw therapeut. Ook online kan je elkaars immers face-to-face zien en horen, afhankelijk van welke manier van communicatie je kiest uiteraard. Je maakt afspraken en spreekt elkaar op momenten die jou passen. Online therapie is dus niet alleen een hele toegankelijke therapievorm maar ook een vorm die in elk leven is in te passen, waar je ook bent. Ook kiezen mensen regelmatig voor online therapie omdat ze dat minder confronterend vinden. Je hoeft immers niet een psychologenpraktijk binnen te stappen, noch tegenover een psycholoog of therapeut te zitten. Als dat voor jou geldt, zou het goed kunnen dat deze manier van therapie ook voor jou heel goed werkt, gewoon vanaf je eigen bank. Jouw behandelaar kan jou vragen stellen alsof je tegenover hem zit, en jou eventueel opdrachten geven. Je kunt met hem praten via Skype of videobellen en hem gemaakte opdrachten mailen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden