BV Specialist

Tips bij het kiezen van de juiste envelop

Tips bij het kiezen van de juiste envelop

Geplaatst op

Hoe je de juiste envelop moet kiezen is voor veel mensen een moeilijke zaak. Nadat we een verjaardagskaart of uitnodiging voor een feestje hebben voorbereid, willen we een mooie en passende envelop kopen die daarbij past.

De meest voorkomende enveloppen

Enveloppen zijn er in allerlei maten, stijlen, diktes en kleuren: bekijk bijvoorbeeld het assortiment van 123envelop.com. De meest gebruikte enveloppen zijn de standaardenveloppen, akte enveloppen, enveloppen met zijvouw, paklijst enveloppen en circulatie enveloppen.

Standaardenvelop

De bekendste envelop is toch wel de standaardenvelop, ook wel dienst-envelop of bank-envelop genoemd. De opening aan de lange zijde is wat deze soort envelop typeert en ook praktisch maakt. De standaardenvelop is geschikt voor A4 documenten en papieren, al dan niet gevouwen. Deze envelop is beschikbaar in verschillende maten.

Akte envelop

Het grote voordeel van een akte envelop is dat er een heel dossier of een akte in past. De opening zit bij deze envelop aan de korte zijde. Net als standaardenveloppen zijn deze enveloppen verkrijgbaar met venster, zonder venster, met zelfklevende hechtstip en met gegomde klep.

Envelop met zijvouw

Voor grote dossiers of documenten gebruik je een envelop met zijvouw of monsterzak. Ook deze enveloppen zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en kleuren en met verschillende soorten beschermlagen. Denk hierbij aan een binnenkant voorzien van air bubbles, foamkraft of luchtkussentjes.

Paklijst envelop

De naam zegt het eigenlijk al: paklijst enveloppen gebruik je om een paklijst of pakbon in te stoppen. Deze plak je vervolgens op de door of envelop waarin de te verzenden brief of product zit. Het voordeel hiervan is dat het document op de envelop of verzenddoos goed zichtbaar blijft.

Circulatie envelop

De circulatie envelop is voor intern gebruikt en bedoeld voor de verspreiding van interne post. Het voordeel hiervan is dat je op de voorkant van de envelop vakjes hebt waarin je bijvoorbeeld kunt zetten wanneer je het gelezen hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden