BV Specialist

Tips om je Engels te verbeteren

Tips om je Engels te verbeteren

Geplaatst op

Nederlanders spreken over het algemeen goed Engels, maar lang niet iedereen vindt het schrijven of spreken van de taal even makkelijk. In je privéleven, maar ook op het werk wordt het steeds belangrijker dat je een goed woordje Engels kunt spreken. Je wilt natuurlijk niet dat je goede vriend of die ene belangrijke zakenpartner je niet kan verstaan. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we drie tips om je Engels te verbeteren op een rij gezet. 

Engels voor beginners

Is het geen probleem voor jou om over koetjes en kalfjes te praten in het Engels? Maar wordt het toch wat lastiger als je een zakelijk gesprek moet voeren? Als je de vaardigheid ‘Engels voor beginners’ al in de pocket hebt, wordt het misschien tijd om je niveau naar een ander level te tillen. Door het lezen van Engels boeken en het kijken van Engelse film kun je je woordenschat verbreden. Zo kun je jezelf het doel stellen om elke dag minstens 10 nieuwe Engelse woorden te leren. Schrijf deze vervolgens op en oefen met de uitspraak. Je zult zien dat je na een tijdje een betere Engelse woordenschat hebt en ook betere gesprekken kunt voeren. 

Leren in de praktijk

Ben je niet zo’n boekenwurm? Dit is helemaal niet erg. Je kunt ook zonder een boek open te slaan je Engels verbeteren. Een taal dient om te communiceren en dit is dan ook de manier waarop je veel kunt leren. Op het internet zijn er verschillende mogelijkheden om met iemand te chatten. Hierdoor zul je je woordenschat, maar ook je schrijfvaardigheid Engels verbeteren. Een penvriend is hartstikke leuk, maar durf ook verder te gaan dan dat. Begin eens een gesprekje met die Engelse collega of vraag een van je vrienden om te oefenen. Zo kun je op een leuke manier Engels leren in de praktijk. 

Cambridge Engels

Ga je binnenkort in het buitenland werken en wordt er gevraagd om een Engels certificaat? De beste opleiding die je hiervoor kunt volgen zijn cursussen Cambridge Engels. Ook als je simpelweg je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren, kan dit een interessante cursus voor je zijn. Cambridge is een internationaal erkende methode en tilt je niveau van A2+ naar B1+. De cursussen kun je met een klas volgen, maar tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om de opleiding online af te ronden. Handig als je niet heel veel vrije tijd hebt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden