De meeste ondernemers hebben op een gegeven moment juridische hulp nodig, of het nu om een kleine of grote onderneming gaat. Het is dan natuurlijk belangrijk om een betrouwbare advocaat te hebben die gespecialiseerd is in hetgeen waar jij hem of haar voor nodig hebt. Heb jij nog geen advocaat? Lees dan snel waarom wij vinden dat het hebben van een advocaat zeer belangrijk is.

Gratis stockfoto met afstandswerk, bedrijf, binnen

Wanneer heb je als ondernemer een advocaat nodig?

Als kleine ondernemer zou je denken dat je geen advocaat nodig hebt. Je hebt je zaken netjes op orde en nog nooit problemen gehad met klanten, leveranciers of werknemers. Maar dit kan van de ene op de andere dag veranderen. Stel, een leverancier levert jouw producten te laat waardoor je een grote klant verliest. Wat doe je dan? Heb je een goed contract met je leverancier of is dat nadelig voor jou? Wat doe je als de klant een schadevergoeding aan je vraagt? 

Of stel, je wil je eerste werknemers aannemen, maar om eventuele problemen te voorkomen wil je een heel goed en duidelijk contract. Dan is het inschakelen van een gespecialiseerde advocaat natuurlijk een logische stap. Ook wanneer je iemand wil ontslaan is het aangeraden eerst advies in te winnen bij je advocaat. Zo voorkom je eventuele problemen.

Gratis stockfoto met advocaat, afspraak, arbeider

Een gespecialiseerde advocaat

Een advocaat voor ondernemers is natuurlijk heel wat anders dan een advocaat voor strafrechtelijke zaken. Deze advocaten zijn gespecialiseerd in zakelijke geschillen. Hierdoor kunnen zij je bijvoorbeeld helpen bij een faillissement, het creëren van een joint venture, een fusie of elk ander ondernemingsrecht dossier. Dus als je je bedrijf wil laten groeien, met buitenlandse bedrijven wil samenwerken of een vraag hebt over loonsverhogingen of ontslag bijvoorbeeld, is het raadzaam om contact op te nemen met een advocaat voor ondernemers. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt, en kun jij je concentreren op de dagelijkse taken binnen je bedrijf.