BV Specialist

Waarom innoveren belangrijk is

Waarom innoveren belangrijk is

Geplaatst op

Innoveren betekent in het kort dat je iets nieuws gaat doen. Hierbij kan het zo zijn dat je iets wat je al deed gaat veranderen of verbeteren bijvoorbeeld. Een van de belangrijkste redenen om als bedrijf te innoveren is voor het behouden van het bestaansrecht. In een alsmaar veranderende wereld is het namelijk belangrijk om mee te gaan met de ontwikkelingen. Dat innoveren belangrijk is, is dan ook vanuit de overheid te merken. Zij bieden namelijk verschillende subsidies aan op het gebied van innovatie. Via Leap kun je alle informatie en voorwaarden vinden voor dit soort subsidies.

Innoveren kan je leren

Innoveren is een heel erg groot begrip en er is dan ook niet maar één manier. Innoveren hoeft daarbij ook net zo ingewikkeld te zijn als men vaak denkt. Productinnovatie staat op nummer 1 van de belangrijkste vormen van innovatie. Dit is een vorm van technische innovatie waardoor een verbeterd product ontstaat van een al bestaand product. Naast productinnovatie zijn er zo ook nog andere technische innovatie mogelijkheden, maar je kunt ook denken aan niet-technologische innovatie. Een vorm hiervan is marktinnovatie. Wanneer je je hier als bedrijf aan wilt wijden, ben je bezig met het uitbreiden naar een ander afzetgebied. Productinnovatie en marktinnovatie zijn kenbaar voor zowel het bedrijf als de buitenwereld. Een vorm van innovatie dat dat wat minder is, is organisatie-innovatie en vindt logischerwijs binnen de organisatie plaats. Zo kunnen er vernieuwingen plaatsvinden in de manier waarop een organisatie functioneert.

Innoveren moet je stimuleren

Vanuit de overheid worden er verschillende subsidies aangeboden om innovatie te stimuleren. Een van de projecten die daaronder vallen zijn bijvoorbeeld acties om te verduurzamen. Het klimaat staat hoog op de agenda en daarom krijg je hierbij dan ook een steuntje in de rug van de overheid. Een van de subsidies die je kunt krijgen voor innoveren op technologisch gebied is de MIT subsidie. Met de MIT regeling probeert de overheid mkb organisaties te ondersteunen die zich inzetten om door middel van technologische innovatie tot nieuwe productontwikkelingen te komen. De MIT regeling kent twee verschillende instrumenten, namelijk de MIT haalbaarheid en de MIT R&D-samenwerking. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op de website van Leap.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden