BV Specialist

Wanneer een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Wanneer een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Geplaatst op

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is geschikt wanneer je je onderneming wil beschermen tegen vervelende gevolgen van schadeclaims of als een van de werknemers een beroepsfout maakt waardoor nadelige financiële gevolgen ontstaan. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan je als mkb én als zelfstandig ondernemer afsluiten, voor beide ondernemingen is het mogelijk. Ook ben je voorverzekerd en hoef je dus niet bang te zijn dat je onverzekerd bent in de tijd tussen het aangaan van de polis en de ingangsdatum. De hoogte van het eigen risico van de verzekering bepaal je zelf.

Waarvoor verzekerd bij beroepsaansprakelijkheid?
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert je wanneer je financiële schade oploopt die geen betrekking heeft op de schade aan personen of aan de spullen van personen. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken voor verweer bij gedekte schade als je niet aansprakelijk bent en ben je verzekerd voor andere zaken zoals het niet verplicht hanteren van de algemene voorwaarden. Een beroepsverzekering moet niet worden verward met een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen verschillen veel van elkaar en met een beroepsverzekering ben je niet verzekerd als je schade toebrengt aan een ander of aan spullen van een ander. Ook als de schade opzettelijk is veroorzaakt, ben je niet verzekerd met een beroepsaansprakelijkeheidsverzekering. Bovendien is schade door diefstal en bedrog niet verzekerd, dit wordt ook wel fraude en vermogensdelicten genoemd. Ook bij het niet behalen van toegezegde resultaten of bij het niet halen van tijdsplanningen of kostenbegrotingen ben je niet verzekerd als je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt.

Beroep en beroepsaansprakelijkheid
Als je een adviserend beroep hebt, zit een ongelukje soms in een klein hoekje. Het kan altijd voorkomen dat er een foutje plaatsvindt in de cijfers dat grote financiële gevolgen heeft. Dit zorgt voor veel verlies aan vermogen. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Alleen een aansprakelijkheidsverzekering is niet genoeg. Er zit bovendien een verschil in beide soorten verzekeringen. Bij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de schade die een ander oploopt door jouw toedoen zoals letsel of schade aan spullen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is nodig en essentieel wanneer sprake is van een beroepsfout waardoor zuivere vermogensschade ontstaat. Dit kan erg nadelig zijn voor een bedrijf en dit je dan ook graag voorkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden