BV Specialist

Wat is projectinrichting voor je interieur?

Wat is projectinrichting voor je interieur?

Geplaatst op

Soms wordt de wetenschap achter de kunst van de binnenhuisarchitectuur over het hoofd gezien. Jarenlang hebben televisie en andere media ontwerpers afgeschilderd als verveelde, opgefokte dames die denken dat ze een talent hebben voor het matchen van gordijnen met meubels. Wij wilden enkele misvattingen uit de weg ruimen die het gevolg zijn van dit negatieve stigma, door uit te leggen hoe interieurontwerp een belangrijk aspect is van het creëren van een doelgerichte en comfortabele ruimte voor handelaars en bedrijven.

Verschil binnenhuisarchitectuur en designers

Het is niet ongebruikelijk dat mensen decoreren verwarren met binnenhuisarchitectuur, maar er zijn verschillen tussen de twee beroepen. Mensen beseffen dat het veel meer inhoudt dan het coördineren van decoraties, de termen moeten dus niet door elkaar worden gebruikt. Interieurontwerp is zowel een wetenschap als een kunst; het is een methode waarbij zowel functionaliteit als gevoel een rol spelen. Het is een beroep dat veel verder gaat dan visuele decoratie en dat een systematische en gecoördineerde methodologie omvat om ruimten te creëren die voldoen aan de praktische en culturele behoeften van de bewoners.

Welke vragen interieurontwerpers stellen? 

Enkele van de dingen die interieurontwerpers moeten overwegen wanneer zij met bedrijven werken zijn:

  • Hoe maak je de ruimte comfortabel, functioneel en passend bij het merk?
  • Het algemene doel van de ruimte. Is het doel om mensen iets te laten kopen, met werknemers te laten praten, rond te laten hangen, of iets anders?
  • De sfeer die je wilt creëren en overbrengen op je publiek, geschikte kleuren, stijl van meubilair en decor dat past bij het merk

Hoe bedrijven kunnen profiteren van interieurontwerpers?

Interieurarchitecten zijn een uitstekende bron voor bedrijven die hun ruimte willen optimaliseren om zo goed mogelijk aan hun behoeften te voldoen, zowel op het gebied van functionaliteit als aantrekkingskracht. Sommige van de manieren waarop interieurontwerpers bedrijven kunnen helpen zijn door het ontwerpen van kantoren, het creëren van winkelruimtes en het ontwerpen van andere marketingelementen waardoor consumenten in contact komen met het merk.

Het ontwerpen van functionele kantoorruimten

Een goed doordachte kantoorinrichting is belangrijk voor een productief bedrijf. Interieurontwerpers zijn een uitstekende bron voor bedrijven die een omgeving willen creëren die niet alleen de cultuur van het bedrijf vertegenwoordigt, maar ook tegemoet komt aan hun behoeften op het gebied van lay-out en de manier waarop de werknemers dagelijks werken. Je kunt een projectinrichting laten doen voor je bedrijf door desko.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden