BV Specialist

Werken met zware goederen? Dit zijn de essentials

Werken met zware goederen? Dit zijn de essentials

Geplaatst op

Als je in de productie- of detailhandel werkt ben je iedere dag druk in de weer met het transporteren van goederen. Hoe zorg je ervoor dat je zware goederen zo efficiënt mogelijk kan vervoeren? Hieronder staan een aantal tips om het vervoeren van producten makkelijker te maken. 

Pallets kopen op maat

Of je nu een organisatie in de bouw hebt, een hoveniersbedrijf runt of in de detailhandel werkt, pallets komen altijd van pas. Ze zijn makkelijk vervoerbaar en kunnen hoge gewichten bedragen. Tegenwoordig kun je pallets kopen in allerlei soorten en maten. Met name voor zware producten kan het baat hebben om pallets te kopen die groter zijn dan het standaard formaat. Er zijn speciale bedrijven die bij het pallets kopen zullen kijken naar de goederen die je wilt vervoeren en hun gewicht, om zo de juiste afmetingen aan je mee te geven.

Niet alleen kun je pallets kopen van hout maar ook van kunststof. Kies het materiaal wat het beste bij je werkzaamheden past. Als de pallets voornamelijk buiten zullen liggen kun je bijvoorbeeld beter kunststoffen pallets kopen, anders loop je het risico dat ze zullen verweren over tijd. Ook graag pallets kopen die afgestemd zijn op jouw behoeften? Kijk eens rond op het internet en bekijk de mogelijkheden. 

Vervoer zware goederen op een veilige manier

Na het pallets kopen op maat is het belangrijk dat het vervoeren van de zware goederen op een veilige manier verloopt. Allereerst is het belangrijk dat je onder het laadvermogen van de transportmiddelen blijft. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk de spullen vervoeren, maar veiligheid moet altijd op nummer één staan. Verder is de gewichtsverdeling ook erg belangrijk. Plaats niet al het gewicht voor- of achterin het transportmiddel, maar verdeel de goederen gelijkmatig over de ruimte die je hebt. Mocht het mogelijk zijn, plaats dan de zwaarste goederen in het midden van het vervoer zodat de belasting in evenwicht blijft. Controleer voor het wegrijden de bandenspanning. Het vervoermiddel zal zwaar worden met dat extra gewicht, het is belangrijk dat de banden dit aan zullen kunnen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden