BV Specialist

Zes goede redenen om een pilootopleiding te volgen

Zes goede redenen om een pilootopleiding te volgen

Geplaatst op

Het idee om een gecertificeerde piloot worden is een droom voor veel mensen. Vaak zijn ze van kleins af aan al gefascineerd van alles wat met luchtvaart te maken heeft. Het is echter een hobby waar niet iedereen aan toekomt, omdat je een opleiding moet volgen. En dat is zonde! Hier hebben we 6 redenen op een rijtje gezet waarom je toch aan die opleiding moet beginnen.

Het is nog nooit zo makkelijk geweest

Om te vliegen heb je een Private Pilot License (PPL) nodig. Daarvoor moet je een piloot opleiding volgen. Tegenwoordig zijn er een aantal opleidingsinstituten in Nederland die het mogelijk maken om zo’n brevet te halen, tegen een relatief lage prijs en op je eigen tempo. Daardoor is de drempel nog nooit zo laag geweest.

Een enorm gevoel van voldoening

Dat het nog nooit zo makkelijk geweest is betekent niet dat je niet hard moet werken om een brevet te halen. Je zal uren moeten oefenen en studeren om de stof te leren. Maar uiteindelijk kunnen er weinig dingen tippen aan het gevoel van succesvol je examens afronden en een echte piloot zijn.

Sightseeing op een hoger niveau

Voor veel vliegfanaten is het uitzicht vanuit een vliegtuig een van de grootste charmes. En dat is meer dan terecht! Als je zelf een brevet hebt kun je bijvoorbeeld de Veluwe, de Waddeneilanden of andere mooie plaatsen van een hele andere kant bekijken.

Maak indruk op je vrienden en familie

Het is zeker niet aan te raden om een piloot te worden puur om je sociale status te verhogen. Echter, het valt niet te ontkennen dat mensen opkijken naar piloten. Veel mensen dromen ervan om in een privévliegtuig te vliegen en ze zullen dan ook in de rij staan om een keer mee te mogen.

Leer waardevolle lessen voor je verdere leven

De belangrijkste factor in het veilig besturen van een vliegtuig is het inschattingsvermogen en besluitvaardigheid van de piloot. Leren vliegen is naast de besturing leren kennen ook oefenen in het maken van belangrijke beslissingen. Deze vaardigheid komt in talloze andere situaties ook van pas.

De pure ervaring van vliegen

We kunnen natuurlijk allerlei logische argumenten over de voordelen van een vliegbrevet blijven noemen. Maar uiteindelijk is de pure ervaring van het vliegen zelf de belangrijkste factor. Het geluid van de motor, de rust om je heen in de lucht en het serieuze plezier. Je hebt misschien jarenlang redenen gevonden of verzonnen om er niet aan te beginnen, zoals de kosten en de tijd. Maar voor iedere vliegfanaat zal alles het meer dan waard zijn. Je wil niet later terugkijken en denken “was ik er toen maar voor gegaan”.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden